GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ LA VEDELLA DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ SORTIRÀ A LA VENDA EL 2014 ☆ PRIMERA CARN ECOLÒGICA CRIADA AL PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ ☆ VEDELLA ECOLÒGICA A L’ALT EMPORDÀ ☆ LA VEDELLA DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ SORTIRÀ A LA VENDA EL 2014 ☆ PRIMERA CARN ECOLÒGICA CRIADA AL PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ ☆ VEDELLA ECOLÒGICA A L’ALT EMPORDÀ ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET  ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ LA VEDELLA DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ SORTIRÀ A LA VENDA EL 2014 ☆ PRIMERA CARN ECOLÒGICA CRIADA AL PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ ☆ VEDELLA ECOLÒGICA A L’ALT EMPORDÀ ☆ LA VEDELLA DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ SORTIRÀ A LA VENDA EL 2014 ☆ PRIMERA CARN ECOLÒGICA CRIADA AL PARC NATURAL DELS AIGUAMOLLS DE L’EMPORDÀ ☆ VEDELLA ECOLÒGICA A L’ALT EMPORDÀ ☆

GOURMETCATALUNYA

la vedella dels aiguamolls a la venda el 2014


 

Diumenge, 25 d'agost del 2013, Alt Empordà

La vedella dels aiguamolls

sortirà a la venda el 2014


La primera vedella ecològica dels aiguamolls, criada a les closes dins del perímetre del parc natural, es començarà a comercialitzar el primer trimestre del 2014. La iniciativa es deu a uns ramaders de Castelló d'Empúries, Francesc Colls i el seu fill Marc, que ara fa dos anys van iniciar el projecte amb un ramat de raça Aubrac que van anar a comprar a la regió francesa que dóna el nom a aquesta raça. El bestiar pastura exclusivament trèvol, festuca, agram i la resta l'herba que creix a les closes entorn dels Cortalets dels aiguamolls, als prats del mas Brossa i de can Planes. Els últims mesos, les vedelles s'alimenten amb pinso ecològic. A part de la vedella, la família Colls també preveu comercialitzar carn de bou: l'entrecot de bou –molt apreciat a França– és menys conegut a Catalunya, on es confon a vegades amb la carn de vaca. 

Diumenge, 25 d'agost del 2013, Alt Empordà

La vedella dels aiguamolls

La salabror de les closes


Per aconseguir una carn especialment tendra, aquests bous són capats quan tenen entre 6 i 8 mesos i es comercialitzen als 3 anys (després de passar unes setmanes en cambra). Tota aquesta carn serà ecològica, però el que busca especialment la família Colls és que, quan es consumeixi, la carn es distingeixi restituint part de la salabror característica de les pastures dels aiguamolls. La sal, que en la ramaderia tradicional es dóna com a complement als animals, aquí no és necessària perquè ja es troba en les pastures. Tot el projecte es fa en col·laboració amb la direcció del parc (els ramats netegen de manera natural les closes) i amb l'institut d'investigació de la Generalitat (IRTA), que fa un seguiment del bestiar. El ramat està format avui per uns cent cinquanta caps de bestiar i a principi d'any les primeres vedelles arribaran als 13 mesos, a punt per a la comercialització. Bovins de Closa, SL és el nom de la societat formada per la família Colls i un altre ramader de Vic, Manel Anglada, per tirar endavant aquest projecte que està a punt de concretar-se. L'objectiu és fer venda directa, de proximitat, i Francesc Colls assegura que ja hi ha restaurants que estan a l'expectativa.La primera carn ecològica del Parc dels Aiguamolls

25/08 Alt Empordà>>> La primera vedella ecològica dels aiguamolls, criada a les closes dins del perímetre del parc natural, es començarà a comercialitzar el primer trimestre del 2014. Serà la primera carn ecològica criada exclusivament a les pastures i closes del Parc Natural dels Aiguamolls. El ramat és de raça Aubrac, el nom de la regió francesa d'on procedeixen.

Diumenge, 25 d'agost del 2013, Alt Empordà

La vedella dels aiguamolls

Més projecte


Els projectes no s'aturen aquí: ara que ha quedat clar que el ramat Aubrac s'ha adaptat als aiguamolls, Marc i Francesc Colls s'estant plantejant de creuar aquest bestiar amb la famosa raça Angus, apreciada per la seva tendresa i el seu greix infiltrat, que fan que se'n compari la qualitat amb la del pernil dels porcs criats amb gla. A les terres de la família Colls, també s'hi produeixen els cereals amb els quals s'elabora el Pa de Tramuntana. El ramat va en el mateix sentit: recuperar activitats tradicionals per aconseguir productes de qualitat i que aporten un plus de cara al que es pot trobar al mercat. D'aquí a uns mesos podrem tastar la primera vedella ecològica dels aiguamolls.

ELPUNTAVUI

 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
http://www.gourmetcatalunya.com/CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/