GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ LA PERA DE LLEIDA, LA PERA AMB DOP  ☆ LA PERA DE LLEIDA AMB DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA ☆ PERA DE LLEIDA ☆ LA PERA DE LLEIDA, LA PERA AMB DOP  ☆ LA PERA DE LLEIDA AMB DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA ☆ PERA DE LLEIDA ☆ LA PERA DE LLEIDA, LA PERA AMB DOP  ☆ LA PERA DE LLEIDA AMB DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA ☆ PERA DE LLEIDA ☆ LA PERA DE LLEIDA, LA PERA AMB DOP  ☆ LA PERA DE LLEIDA AMB DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA ☆ PERA DE LLEIDA ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET  ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ GOURMETCATALUNYA, CATALUNYAGOURMET ☆ ☆ LA PERA DE LLEIDA, LA PERA AMB DOP  ☆ LA PERA DE LLEIDA AMB DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA ☆ PERA DE LLEIDA ☆ LA PERA DE LLEIDA, LA PERA AMB DOP  ☆ LA PERA DE LLEIDA AMB DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA ☆ PERA DE LLEIDA ☆ LA PERA DE LLEIDA, LA PERA AMB DOP  ☆ LA PERA DE LLEIDA AMB DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA ☆ PERA DE LLEIDA ☆ LA PERA DE LLEIDA, LA PERA AMB DOP  ☆ LA PERA DE LLEIDA AMB DENOMINACIÓ D’ORIGEN PROTEGIDA ☆ PERA DE LLEIDA ☆

GOURMETCATALUNYA

la pera de lleida


 

Pera de Lleida

amb Denominació d’origen


Set anys després que es tramités la sol·licitud per aconseguir-ho, la pera de Lleida ja és una Denominació d'Origen Protegida a nivell europeu. El dia 12 de març se'n va publicar la inscripció al Diari Oficial de la Unió Europea que dona fe de la qualitat d'una fruita de la qual se'n produeixen 26 mil tones anualment a Catalunya.

Aquesta inscripció representa el reconeixement oficial de la Comissió Europea a la DOP Pera de Lleida, en les seves varietats blanquilla, llimonera i conference la producció de les quals se situa anualment sobre les 26 mil tones, un 16% del total de peres que es produeixen per temporada al nostre país. La fruita que ha obtingut l'acreditació deu les seves caraterístiques úniques al territori on es cultiva: el Segrià, la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell i les Garrigues. El Consell Regulador va elaborar un dossier tècnic per establir quines eren les diferències organolèptiques, de forma i de color de les peres conreuades a la zona protegida, entre les quals destaca una dolçor que les diferencia de la resta produïdes a la resta d'Europa, causada sens dubte, pel major estres tèrmic i hídric d'un territori amb força hores d'insolació i una molt baixa pluviometria que, juntament a la tipologia dels sòls (poc profunds i fins), facilita la síntesi dels sucres. També la posició més meridional de la zona fa que el fruit destaqui pel seu arrodoniment i la proximitat al Mediterrani li dóna una coloració suau.


 

Pera de Lleida

amb Denominació d’origen

Ramon Sarroca, president del Consell Regulador, afirma que "l'exigència des d'Europa ha estat màxima, per això n'estem doblement satisfets". "La Pera de Lleida ja podrà comercialitzar-se amb aquesta acreditació a tot arreu encara que un dels nostres objectius també era que el consumidor català apreciés la qualitat d'aquesta fruita. Sempre vam creure que el seu prestigi dins Catalunya mateix era molt inferior al que mereixia per la seva qualitat. Esperem que aquest aval de fora serveixi perquè s'apreciï com cal una cosa ben nostra", valora. L'acreditació representa un pas endavant per la desena d'empreses inscrites a la DOP i que l'any passat van decidir crear una empresa, Top Quality Fruits, per comercialitzar de manera conjunta i en exclusiva la producció de peres. La firma engloba un total de 761 productors i una superfície productiva de 1.650 hectàrees.
 

El conreu de peres a Lleida data del segle XIII i les varietats llimonera, blanquilla i conference d'aquesta zona estan amparades sota una Denominació d'Origen Protegida. Les característiques pròpies de sòl i pluviometria de l'horta lleidatana, a més del curós procés de conreu i selecció de la DOP atorguen a aquestes peres més qualitat organolèptica, i resulten en general més dolces i sucoses.Podeu consultar tota la programació al web.


www.peradelleida.es
 

La pera amb DOP

Les característiques pròpies de sòl i pluviometria de l'horta lleidatana, a més del curós procés de conreu i selecció de la DOP atorguen a aquestes peres més qualitat organolèptica, i resulten en general més dolces i sucoses.

Pera de Lleida

Distintius/classificació


    1. DOP Pera de Lleida
    2. Productes de la Terra
  1. La classificació i l'embalatge de les peres variaran en funció de la varietat: la blanquilla es manipula a mà; la resta, a màquina.

La pera d'aquesta DOP es conrea amb tècniques respectuoses amb el medi ambient, com la producció integrada.

A les zones de producció primerenques, la llimonera es començarà a recollir aproximadament a primers de juliol; la blanquilla a partir de la primera setmana d'agost, i la conference a mitjans d'agost.


Si la destinació de la fruita és el mercat en fresc, la primera operació que es realitzarà serà la neteja, posteriorment es fa la selecció -només es comercialitzen les de categories extra i primera- i s'envasen. Si les partides es destinen a la llarga conservació en cambra, el palet s'emmagatzemarà directament al fred després d'haver passat, si es considera necessari, per un tractament postcollita. Una vegada les peres es treguin de la cambra, es procedirà a realitzar les mateixes operacions que en el cas del mercat en fresc. Tot el procés, des de la producció fins a l'etiquetatge es realitza a la zona geogràfica delimitada, amb l'objectiu de salvaguardar la qualitat del producte.

 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/