GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA,  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ ESCAPADES I GASTRONOMIA ☆ GOURMETCATALUNYA GOURMETCATALUNYA  CATALUNYAGOURMET ☆ ESCAPADES I GASTRONOMIA ☆ GOURMETCATALUNYA ☆ ISABEL JOFRESA, JOSEP DALMAU I RIERA, EDITORS ☆

GOURMETCATALUNYA

hotel castell d’empordà, la bisbal / baix empordà

GASTRONOMIA BARCELONA ☆ GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GOURMET CATALUNYA ☆ CATALUNYA GOURMET ☆ GASTRONOMIA GIRONA ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ HOTELS GOURMET GIRONA ☆  HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ ☆ ESCAPADES AMB ENCANT ☆ HOTEL CASTELL D’EMPORDÀ, LA BISBAL, BAIX EMPORDÀ ☆ ESCAPADES I GASTRONOMIA ☆ GOURMETCATALUNYA

 

HOTELS GOURMET

un somni d’infant fet realitat


"Quan era un vailet, cada any anava a Espanya amb els pares, els meus tres germans i el gos. Sortíem d'Holanda amb el cotxe, que remolcava una caravana plena de queviures per a tres setmanes. Havent passat la frontera espanyola, em corprenien els castells antics que podia veure des de la finestra mentre recorríem el territori català. I a la nit, quan reposava dins la tenda, somiava el dia que tindria un castell meu. Vaig créixer i el somni seguia amb mi. Fins que el 1999, a la tardor, vaig descobrir Castell d'Empordà.

Malmès com estava i encara no em vaig poder estar d'enamorar-me a primera vista d'una construcció que semblava fondre's amb el preciós paisatge català. Amb la Margo, la meva parella, vam decidir que l'havíem de comprar. El mateix dia que ens van donar les claus vam plantar la tenda al peu del castell. Els somnis havien quedat enrere, perquè el nostre castell ja era una realitat. I així vam començar a planificar una restauració escrupolosa que va durar gairebé un any i mig. Finalment, a la primavera del 2001 Castell d'Empordà va obrir les portes als primers hostes. I la resta ja és història."

Albert Diks


Hotel Castell d’Empordà

4


Castell d'Empordà s/n,

17115 La Bisbal, Baix Empordà

Tel +34 972 646 254

info@castelldemporda.com

www.castelldemporda.comRestaurant Drac


CUINA AMB FOC DE LLENYA

El renaixement de Castell d'Empordà com a un hotel que n'honora la història, es va acabar de completar amb un restaurant que és expressió del territori. Un lloc on podeu tastar i assaborir l'estimació que sentim per aquesta terra amb cadascuna de les originals menges que preparem amb devoció. Cuinem amb foc de llenya d'alzina, tal com els catalans ho han fet al llarg de moltes generacions. El nostre xef, Maurice de Jaeger, combina l'autenticitat de la tècnica culinària amb el seu esperit innovador i creatiu. Des del caliu de la cuina, cerquem constantment gustos, textures i colors que aportin una sensació de puresa. Cerquem una puresa perfecta, que arribi al cor dels amants de la bona taula

FRESCOS COM LA ROSADA

Seleccionar els ingredients és tan important com la manera de cuinar-los. Els proveïdors del Restaurant Drac, escollits a consciència, són gent del poble i de la comarca que els ofereixen formatge, peix, carn, pa i oli d'oliva de la millor qualitat que hi ha a Catalunya. Part de les verdures, fruita i herbes, creixen directament als camps i horts del castell. Per a cada estació i d'acord amb la tradició mediterrània, el xef elabora menús sorprenents en qualsevol moment de l'any. Menjar al restaurant Drac és una vivència especial, marcada per un misticisme que només trobareu a Castell d'Empordà.

 

Les Habitacions


El Castell d’Empordà té 38 habitacions de diferents tipologies i noms:

HABITACIÓ CASTELL

Les habitacions de l'edifici principal de Castell d'Empordà són grans espais pensats per a oferir-vos una estada memorable. La decoració combina amb gust i elLes habitacions de l'edifici principal de Castell d'Empordà són grans espais pensats per a oferir-vos una estada memorable. L'interior del castell, embellit amb objectes que els propietaris han anat aplegant durant els seus viatges, us farà reviure el caliu del passat. La ubicació dels dormitoris, a tocar del restaurant i del bar, és un gran avantatge si tenim en compte que fa més senzill el camí de tornada. Al matí, abans o després d'una remullada a la piscina, us deixarà parats el paisatge de pagès de l'Empordà.

SUITE PERE MARGARIT

Cristòfol Colom no va descobrir el Nou Món tot sol. Pere Margarit, que havia estat propietari del castell, l'acompanyà en el segon viatge, i a aquest empordanès es deu el fet que a Veneçuela hi hagi Isla Margarita. En honor del capità Margarit, el famós dissenyador Menno Kroon, després d'estudiar-ne la vida i els viatges, va treballar en la creació d'un ambient majestuós per a l'exclusiva suite Pere Margarit. És una sala de 80 metres quadrats que antany havia estat el dormitori principal del castell. Dins el dormitori hi ha antigues pertinences de la família Margarit, a més d'altres referències històriques. Una banyera victoriana i elements procedents d'èpoques anteriors són ingredients que aporten un toc romàntic a la vostra estada. Descobriu i gaudiu de nous horitzons en la vostra relació.

HABITACIÓ JARDÍ

La finca ocupa una superfície d'aproximadament 30 hectàrees, damunt de la qual s'escampen oliverars i rouredes. Al capdavall del gran jardí, cap a la banda est del castell, s'hi va edificar una nova ala que va quedar arquitectònicament integrada a l'antic mur defensiu. Aquí hi ha les habitacions del jardí: un equilibri perfecte entre la comoditat moderna i els elements clàssics, amanit amb un toc de natura. Els terres de roure i els colors emprats al·ludeixen a l'entorn exterior. A gairebé totes les habitacions del jardí hi ha un balcó perquè us regaleu els ulls amb magnífiques postes de sol i capvespres. Des de l'ascensor de la planta baixa del castell podreu accedir a les terrasses i a la piscina.

HABITACIÓ TORRE

Us agrada l'aventura? No us fa por l'alçada i esteu en forma? Aleshores, les habitacions de la torre són el lloc perfecte per a vosaltres. Amb un immillorable aprofitament de l'espai limitat de la torre quadrada del castell, hem aconseguit crear unes habitacions d'allò més acollidores. No hi manca cap de les comoditats que Castell d'Empordà ofereix als seus hostes, llevat de la banyera. Per contra, el raig de la dutxa es pot regular amb tanta pressió com desitgeu. Des del cim de l'hotel gaudireu d'una vista de 360º de tot el paisatge empordanès. Veureu fins els Pirineus i el mar Mediterrani. L'esplèndida vista que tindreu durant l'estona en què posseireu un tros de cel només per a vosaltres val prou l'esforç de pujar l'escala, que és segura, però també llarga i estreta.

SUITE JARDÍ

Quina és la diferència entre una suite i una habitació? L'espai, és clar. Cadascuna de les suites del jardí ocupa una superfície de 58 metres quadrats distribuïts entre un romàntic dormitori, una acollidora sala d'estar i, a més, una gran sala de bany amb vista panoràmica, inspirada en els banys orientals. Està feta principalment de marbre i té una banyera doble. La decoració i ambientació de les suites del jardí ha anat a càrrec de la interiorista Cristina Gabàs, una professional de renom que ha rebut diversos guardons. Jugant amb els colors de l'Empordà, Cristina Gabàs assoleix la sensació que les suites, fins i tot amb les balconades tancades, s'integren en el paisatge.

 

L’Hotel


“UN CASTELL MÀGIC”  NOMINAT MILLOR HOTEL D'ESPANYA

El 1973 el gran Salvador Dalí va voler comprar el Castell d'Empordà. Per sort, no ho va aconseguir. Així, el 1999, Albert i Margo el van poder comprar i transformar l'indret en el luxós hotel restaurant que sempre havien somniat. I qui sap si serà també l'hotel restaurant dels vostres somnis?.


UNA HISTÒRIA QUE SEGUEIX

La història mor quan no es pot reviure. Per això, el llegat cultural del territori es conserva molt millor a Castell d'Empordà que en altres castells privats inaccessibles o en museus sovint estàtics. Durant l'estada quedareu impregnats a l'instant de la història antiga de Castell d'Empordà. No caldran conferències ni lliçons magistrals. N'hi haurà prou amb la conversa al voltant d'una taula parada amb menges saboroses maridades amb vins escaients.

El document més antic que fa esment de Castell d'Empordà data del 18 de març de 1301.

El 1413 el va adquirir, per capítol matrimonial, la família Margarit.

El 1494 , el capità Pere Margarit, que havia salpat amb la tripulació de Cristòfol Colom, descobrí el territori conegut amb el nom d'Isla Margarita.

El 1600 es va construir al costat del castell una capella que, pels poders guaridors de l'indret, es va anomenar Ermita del Remei. Encara avui, el segon diumenge d'octubre, la gent d'aquí hi celebra any rere any l'Aplec del Remei.

El 1973 Salvador Dalí va voler adquirir la propietat per a la seva esposa Gala, pagant-la amb obra seva. Però el propietari d'aleshores, Pedro Arpa, volia diners en efectiu. Dalí va acabar comprant el castell de Púbol.

El 1999 , Castell d'Empordà, abandonat durant més de 18 anys, va anar a parar a mans d'Albert Diks i Margo Vereijken, la parella fundadora de l'hotel restaurant que avui coneixem.Habitacions de l'hotel: 38 .

Preu aproximat depenent del tipus de l’habitació i de la temporada:

des de 145€-180€ (habitació Torre) fins a 325€-430€ (Suite Pere Margarit)

 1. Preu en Euros per habitació /nit. 

 2. 8% de Iva no inclòs.

 3. La tarifa inclou l’esmorzar.

 4. Del 20 de gener fins al final de març només obren divendres, dissabtes i diumenges.

 5. Piscina exterior climatitzada. 

 6. Les habitacions estan equipades amb calefacció, aire condicionat,  telèfon, caixa de seguretat, TV amb DVD i bany complet. 

 7. L’ habitació torre disposa de dutxa. 

 8. S’accepten Visa, Mastercard, Eurocard i American Exp.

 9. Preus basats en ocupació doble. 

 10. Habitació d’ús individual només disponibles en Torre.

 11. A l’ habitació Torre no s’accepta llit extra. 

 12. Piscina exterior climatitzada. 

 13. Sala de reunions fins 38 persones (a sol.licitud). 

 14. Mínim 3 nits en temporada alta i Setmana Santa. 

 15. Mínim 2 nits en ponts i festius. 

 16. Begudes no incloses en el suplement del sopar.

 

© CASTELL D’EMPORDÀ & GOURMETCATALUNYA 2012

PORTADA../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
AGENDA../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/