fira artesania capçanes - carrasclet / músiques de terrer al priorat

tast gastronòmic oli i vi de capçanes, xerrada sobre cuina tradicional , demostració de cuina  de la truita amb suc...

 Músiques de Terrer | Priorat

Festival de Música d'Arrel -


Recull de músiques que beuen de les tradicions folklòriques, el patrimoni immaterial i la memòria col·lectiva presents al territori on interactuen. La Catalunya Sud ha estat i és un territori d’acollida i confluència de cultures. Totes han aportat el seu sediment i això la fa una terra fèrtil que, cultivada amb amor al llarg del temps, ara ens convida a mantenir-la i seguir afegint-li sonoritats.

Des dels cants de treball fins als cants sagrats i litúrgics. Des de la música sefardita i andalusí o els romanços, fins a la jota, els cants de batre, les corrandes, el flamenc i la rumba catalana. La primera edició del Festival Músiques de Terrer al Priorat recull un programa amb músiques que ens porten a la memòria el llegat de les cultures que hi han habitat: Cristiana, Jueva i àrab.

Un recorregut musical on són presents accents i partitures, notes i colors que dibuixen una finestra des d’on contemplar la mediterrània. Músiques de Terrer crea espais on assajar fusions entre la música, el paisatge, l’arquitectura i el vi.

 

Fira d’artesania Capçanes-Carrasclet

8 de desembre 2017, el Priorat >> La 8a edició combinarà la gastronomia i la cultura de proximitat. Vins produïts al municipi, tot tipus de productes artesanals (ametlles, avellanes, conserves, olives, etc.) tant del municipi com dels municipis del voltant.

I una novetat per arrodonir l’estada al Priorat : Terrer, Músiques d’arrel al Priorat :)

Fira d’artesania

Capçanes-Carrasclet

8 de desembre 2017, el Priorat >>


La Fira d’Artesania de Capçanes, que fem any rere any, és abans que res això: una trobada d’artesans, que comparteixen amb els visitants els seus productes i la seva manera de fer. Però, alhora, des de l’organització fem un esforç cada any per què la Fira també contribueixi a conèixer millor l’entorn, la història, el paisatge i la cultura de Capçanes i de la comarca del Priorat.
En anteriors edicions, el certamen ha posat el focus en la història del lluitador antiborbònic Carrasclet, en l’entorn natural de la serra de Llaberia o en l’explotació forestal al llarg del temps.

Aquest any, seguim en aquesta línia i hem cregut necessari que la gastronomia i les tradicions de la comarca estiguin presents en el marc de la Fira, amb la idea de donar-les a conèixer als visitants però, alhora, com una manera de fer visible el vigor que mantenen actualment. Les tradicions de la comarca de tota manera (també les gastronòmiques) no son fòssils del passat, sinó una manera ben viva d’entendre el que és i ha estat la realitat, l’entorn i el paisatge de la comarca.

No hem de veure la truita en suc, per exemple, tan sols com un plat a taula més o menys original, sinó com una bona mostra de la relació dels nostres avantpassats amb la terra, el treball i els fogons i de com aquesta menja s’ha convertit en un element de promoció de primer ordre.


Fira d’artesania

Capçanes-Carrasclet

8 de desembre 2017, el Priorat >>


Tast Gastronòmic

Oli i vi de Capçanes

Truita en suc d’Ulldemolins

Fonda Toldrà, d’Ulldemolins

Orelletes d’Ulldemolins

Pastisseria Pepi, d’Ulldemolins

Bunyols d’Ulldemolins

Pastisseria Pepi, d’Ulldemolins

Cóc de Sant Blai de Falset

Pastisseria López, de Falset

Castellets de Falset

Pastisseria López, de Falset


Tast de Tradicions

Festa de l’Encamisada de Falset Festa de l’Espígol de Marçà

Bitlles tradicionals Catalanes del Priorat

Ballada de Jotes del Priorat, a càrrec de “La Clavellinera”

Elaboració de Palmes, a càrrec de “Palmes Viaplana” de la Vilella Baixa


L’Agenda

10 h. Inici de la 7a Fira d’Artesania.

En aquesta mateixa línia, hem previst que al llarg de la jornada hi hagi petites exhibicions d’alguns actes tradicionals de la comarca molt arrelats, ben vius i més o menys coneguts. Som una comarca rica en tradicions, sovint molt particulars, filles directes del món rural i de l’agricultura ancestral. En tenim nombrosos exemples: els aplecs a la serra de Montsant, el Rotllo de Porrera, la capta de Sant Nicolau de Cabacés, el Carnaval de Bellmunt o l’Encamisada de Falset, que és una de les celebracions més singulars de Catalunya relacionades amb la festivitat de Sant Antoni.

Així que, un any més, sigueu benvinguts a una Fira d’Artesania que també és una gran oportunitat de conèixer una mica millor el passat, el present i el futur de Capçanes i la comarca del Priorat.


Durant tot el dia...

Recreació històrica d’un campament de la Guerra de Successió, a càrrec dels Miquelets de Catalunya.

Visites guiades al Celler de Capçanes A partir de les 11 h.


Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 


www.capcanes.org
 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html