fira de sant vicenç a l’espluga de francolí

fira de productes de proximitat i festa comarcal de l’oli, tradicional esmorzar popular i concurs d’allioli, nit d’entitats, exposicions..

 

Què visitar a

L’Espluga de Francolí


La porta de Poblet

Celler Rendé Masdéu

Visites i enoturisme Ruta del Císter,  Conca de Barberà. Descobreix la joia del Monestir de Poblet i atura’t a l’Espluga per conèixer, tastar i gaudir dels vins i vinagres gourmet de la família Rendé Masdéu.


ENOTUR RENDÉ MASDÉU     Coves de l'Espluga

Museu de prehistòria i geologia instal·lat a l'interior d'una de les coves més llargues del món formades amb roca de conglomerat. L'any 2012 les Coves de l'Espluga van estrenar nova museografia amb nombrosos audiovisuals que fan de la visita una ruta vivencial.


Les visites són sempre guiades. Durada 1,15h aproximadament.

Grups menors de 25 persones no és necessari fer reserva.

Telèfon: 977 871 220
web: www.covesdelespluga.info Museu de la Vida Rural


El Museu ofereix un recorregut pel passat, el present i el futur del món rural mitjançant els recursos museogràfics més moderns. Audiovisuals, espais interactius i escenografies evoquen el món dels nostres avis, el nostre i el dels nostres fills.

Menors de 9 anys entrada gratuïta.

Grups menors de 25 persones no és necessari fer reserva.

Telèfon: 977 870 576

Web: www.museuvidarural.cat


El vi fa sang"

Et proposem reviure com es feia el vi ara fa cent anys. Aixeca una portadora de raïm de 70 quilos, demostra les teves habilitats amb el porró i descobreix la importància que va tenir la producció d'aiguardent, tasta vins elaborats amb trepat (varietat autòctona de la Conca de Barbera).

El recorregut comença amb una visita guiada al MUSEU VIDA RURAL, seguit d'un TAST DE VINS de la varietat trepat, el raïm negre autòcton de la Conca de Barberà. (Si veniu amb nens, es podran entretenir a l’hort ecològic amb un monitor.)

La ruta continua a la FASSINA BALANYÀ, una antiga destil·leria d’alcohol, on després de la demostració pràctica podreu tastar AIGUARDENT DE TREPAT.

Finalment, es visitarà el CELLER COOPERATIU de l’Espluga.

Opcionalment l'experiència es pot acabar amb UN DINAR en clau de vi a l’Art Restaurant de l’Espluga.


www.museuvidarural.cat

Tel. +34 977 870 576Fassina Balanyà - Antiga fàbrica d'aiguardent

Una autèntica fàbrica restaurada, on es pot conèixer el procès d'elaboració de l'aiguardent. Pertany al Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.


Visita semi-guiada amb estil.lació en directe i degustació d'aiguardents.

Grups menors de 25 persones no és necessari fer reserva.

Telèfon: 977 871 220

Web: www.fassinabalanya.cat


Miqvé Jueu


Els miqvé són banys de purificació espiritual, mitjançant la immersió total del cos en l'aigua. La persona ha d'estar preparada per l'acte de purificació. El bany de purificació és considerat un acte molt important en la conversió al judaisme.


Al Miqvé de l'Espluga podreu conèixer aquest ritual a través d'una projecció virtual.

Telèfon: 977 871 220
 

Fira de Sant Vicenç & Festa Comarcal de l’Oli a L’Espluga de Francolí

27 i 28 de gener 2018, Conca de Barberà>> La 453a edició de la Fira de l'Espluga de Francolí, serà inaugurada el proper dissabte al matí pel Conseller i diputat al Parlament, sr Jordi Turull.  Una bona ocasió per tasttar els vins i oli novell i fer el triplet visitant el conjunt monumental de Poblet i fent un tast dels vins del Celler Rendé Masdéu.

Fira multisectorial i de productes de proximitat

a L’Espluga de Francolí

28 i 29 de gener 2017, Conca de Barberà>>


Els actes de la Fira però, es posaran en marxa el divendres 26 de gener amb diferents  partits de lliga de tennis taula a l’Antic Institut.


Ja el dissabte, tindrà lloc la 14a trobada i intercanvi de plaques de cava, els entrenaments i l'esmorzar popular a la Plaça de l'Església. Al migdia, la Llar de Jubilats oferirà la inauguració de inauguració de l’exposició de documents i llibres de la Cooperativa de Consum Panificadora. A la tarda, es durà a terme una jornada de portes obertes i demostració de l’Escola de Tennis Taula de l’Espluga de Francolí “Els Carquinyolis” a l’Antic Institut, amb coca i xocolata pels assistents, i la xerrada A braçades fins a l’Àfrica, l’experiència de creuar nedant l’Estret de Gibraltar, a càrrec d’Erika Soriano a l’Auditori Carulla font organitzada pel Club Atlètic Espluguí. A la nit, el pavelló del Casal de l'Espluga acollirà la 20a edició de la Nit d'Entitats i dels Mèrits Espluguins, que enguany estrena El Joc del Perxe, seguit del sopar popular i que acabarà amb l'actuació de la Barcelona Gipsy BalKan Orchestra..


Diumenge començarà amb la ronda 2 de la lliga catalana d’escacs, amb el partit de categoria preferent Espluga “A” – Escacs Reus i el partit de 3a categoria provincial: Espluga “B” - Valls “F. i seguirà amb els actes de la Festa Comarcal de l'Oli i el Vi Novell amb el tradicional esmorzar i el concurs d'allioli. Els actes de la Fira acabaran el diumenge a la tarda amb la representació de l’obra El dia més foll, a càrrec del Grup de Teatre Tramoia de Vilaseca.


A més a més, durant tot el cap de setmana es celebrarà un torneig de pàdel de les categories masculina i femenina.Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 


www.esplugadefrancoli.cat
 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html