jornades de la galera a cambrils - cuina marinera

concurs de joves cuiners “de la mar als fogons”, tast d’olis, degustació de galeres i calçots, galerada popular...

 

Jornades de la Galera

a Cambrils

Des del 2 fins el 25 de febrer 2018, Baix Camp >>Aquí podràs trobar el programa d'aquest any amb tots els restaurants participants i les activitats que et proposem:


www.cambrils.cat/jornades-de-la-galera-2018.pdf/viewProgramació d’Activitats

# Diumenge, 18 de febrer

GALERADA POPULAR AL PORT DE CAMBRILS

Venda de tiquets: de les 11h a les 14h, al Mollet del Rec del Port de Cambrils, degustació de deus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils.
Preu degustació: 4 euros.

De les 11.30h a les 13h, a les escales reials del port de Cambrils:
Demostració de Vela Llatina a càrrec de l’ARJAU.
Passejades en llagut adreçades principalment a la canalla, a càrrec de l’associació esportiva VENT D’ESTROP.


A les 11.30h i a les 12.30h, a la Torre del Port.
Taller familiar Peixos i pans: experimenta els orígens prehistòrics de la dieta mediterrània, a càrrec de l’IPHES, on descobrirem per exemple com es feia farina al Neolític o com, llavors, es preparava el peix en jaciments com el de Cavet de Cambrils. Acte amb accés lliure sense inscripció, inclòs dins de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.
Organitza: IPHES i Museu d’Història de Cambrils.
Col·labora: Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils.


#Divendres, 23 de febrer

De les 17h a les 18h, GALERES EN VIU, visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’o ci i segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques ns a la llotja. Con rmació d’assistència veure i (aforament limitat).


#Dissabte, 24 de febrer

TAST D’OLIS
A les 11h, Curs d’iniciació al tast d’olis d’oliva verge extra a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Cambrils-Montbrió, km 2) a càrrec del Panell de Tast O cial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya i promocionat pel Centre de Desenvolupament de l’Oli. Con rmació assistència veure i (aforament limitat).


CONCURS “DE LA MAR ALS FOGONS” PER A JOVES CUINERS/ES

CONCURS “DE LA MAR ALS FOGONS” PER A JOVES CUINERS/ES

Concurs “De la Mar als Fogons” per a joves cuiners/es

14è concurs a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Divendres 7 de febrer: Selecció dels semi nalistes

D’entre totes les propostes d’aplicacions amb galera rebudes, un grup d’experts seleccionarà un màxim de 8 receptes per participar en el concurs.

Divendres 23 de febrer: Concurs i lliurament de guardons

Els/les joves seleccionats/des elaboraran, a les instal·lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, les seves propostes gastronòmiques, i les exposaran davant un jurat. El concurs s’iniciarà a partir de les 9h ns a les 14h. A les 14h, es portarà a terme l’acte d’entrega de guardons als/les guanyadors/ es de l’edició d’enguany.


Informació actualitzada al facebook i instagram

i

Per a activitats amb confirmació d’assistència:

/cambrilsgastronomia _cambrilsgastronomia

de dilluns a divendres, de 8h a 15h, al tel. 977 794 679 o peconomica@cambrils.org 

Jornades de la Galera a Cambrils

Des del 2 fins el 25 de febrer 2018, Baix Camp >> Entre els dies 3 al 26 de febrer de 2017, Cambrils celebra per tretzè any, les Jornades de la Galera. Durant aquests dies, aquest crustaci serà el protagonista als restaurants, concurs per a joves cuiners, receptes i degustacions populars.

Jornades de la Galera

a Cambrils

Des del 2 fins el 25 de febrer 2018, Baix Camp >>


Cambrils es caracteritza per ser el bressol dels grans cuiners. L'excel·lència gastronòmica és un dels seus grans reclams i, precisament per això, s'esforça en promocionar un dels seus grans forts: La Galera.

Durant 24 dies, els restauradors de la ciutat canvien les seves cartes, per oferir receptes úniques i originals, en les que aquest crustaci és el principal ingredient. No només podran trobar-se plats forts, sinó que la imaginació d'aquests cuiners arriba molt més enllà, oferint, inclús, postres i dolços amb sabor a galera.

I per reconèixer el talent de joves cuiners, es celebra el concurs "de la mar als fogons", en la que la galera ha de ser el principal ingredient. Els aspirants a emportar-se el guardó, hauran de presentar la recepta, elaborar-la i explicar-la davant un jurat compost per grans experts culinaris i personalitats representatives de Cambrils.

Participen, a més, entitats locals com la Cooperativa Agrícola, la Confraria de pescadors o l'Escola d'Hoteleria i Turisme, que participen activament en degustacions populars de Galera. Les receptes, molt variades: des de la típica Galerada popular amb fideus, fins una calçotada de galeres.


Programació d’Activitats

Cambrils Jornades de la Galera 2018


# Del dissabte 20 de gener al dia 1 d’abril, a la Torre del Port

Exposició fotogràfica Una mar infinita, amb imatges de l’artista gironí Pere de Prada. Entrada lliure en horaris de dissabte d’11h a 14h i de 17h a 20h; diumenges i festius d’11h a 14h.
Organitza: Museu d’Història de Cambrils i Campus Extens de la URV a Cambrils.


# Diumenge, 4 de febrer

AMB GUST D’OLI I CALÇOTS

A les 9.30h, a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Cambrils (ctra. Cambrils- Montbrió, km 2). Fregida de galeres i calçots de Cambrils amb Oli d’Oliva Verge Extra DO Siurana de la Cooperativa de Cambrils. Preu degustació: 4 euros. I després de fer un tast pots omplir el cistell a l’Agrobotiga ns a les 14h!


# Divendres, 16 de febrer

De les 17h a les 18h, GALERES EN VIU, visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils. Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’o ci i segueix el recorregut que fan les galeres des de les barques ns a la llotja.

Con rmació d’assistència veure i (aforament limitat).


# Dissabte, 17 de febrer

De les 17h a les 20h, a la Torre del Port
Taller familiar Projecte BARCA: construcció de vaixells en família, a càrrec de Bosco Plana, professor i constructor de vaixells. Descobrirem com es fa un vaixell a través de la fabricació d’un model d’embarcació. Cal inscripció prèvia a museu@cambrils.org o al 977794528. Màxim 20 persones. Acte inclòs dins de les Jornades de la Galera i la Cuina Marinera.
Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils. Col·labora: Museu d’Història de Cambrils, Arjau Vela Llatina de Cambrils i Campus Extens de la URV a Cambrils.

 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html