Formatge Bauma


Des de 1980 Formatge Bauma és una empresa dedicada a produïr formatges de cabra. Durant els primers 15 anys, el ramat ha estat a la mateixa finca. Ara tenen un únic proveïdor de llet que amb un bon treball obté una matèria primera de màxima qualitat.


Els formatges són de cabra i d’ovella sense barrejar la llet d’una classe i l’altra. Pasteuritzen i refreden la llet fins a la temperatura de quallar. Una vegada quallada procedeixen a tallar el gra de forma manual i escorren i emmotllen també manualment. El formatge se sala amb salmorra i es posa a madurar en una cava, controlant la humitat i temperatura. El fong l’agafa de forma natural ja que són les espores que es troben en l’ambient.

La quallada que s’obtè es de textura tova. Es posa en motllos quadrats (“Carrats”, d’aquí el nom del formatge), molt suaument, procurant que no es trenqui. Dins dels motllos es deixa entre 18 i 24 hores. Durant aquests temps se’ls dona la volta varies vegades. Posteriorment es salen i es posen a secar per després poder-los arrebossar amb carbó vegetal alimentari.


Seguidament s’entren a la cambra de maduració, la temperatura és d’entre 6 i 10ºC. i la humitat varia entre el 75 i 90%. Dins de la cambra estan entre 3 i 4 setmanes, i és durant aquests temps que creixen els fongs per la superfície.


La presentació és la forma quadrada i tenen un pes aproximat d’entre 280 i 350gr. "


 

dades bàsiques


FORMATGE BAUMA  

sr. Antoni Chueca i Abancó

La Solana s/n - Borredà 

(El Berguedà) -TELÈFON 938.23.90.64

 www.formatgebauma.com

bauma@formatgebauma.comVISITA / COMPRA DIRECTA

Venda directa a la formatgeria i visites guiades prèvia concertació de visita.

 

ELS FORMATGES DE BAUMA


Formatges elaborats amb llet de  Cabra i ovella pròpies.

PRODUCTES de BAUMA

  1. Mató de cabra

  2. Formatge fresc.

  3. Formatge tendre.

  4. Formatge pasta tova.

  5. Formatge pasta dura.

  6. Formatge Garrotxa.

  7. Iogurt de cabra.

  8. Crema de formatge “Tupí”


CREMA DE FORMATGE “TUPÍ”

"Crema feta amb formatge sec de cabra i ovella, oli verge d’oliva i vi dolç. A banda d’extendre sobre el pa, és ideal per posar damunt de carns"


Formatges elaborats a partir de llet recollida exclusivament dins l’àrea de Catalunya.


BAUMA FORMATGE DE CABRA GARROTXA - Medalla d’ Or, Categoria de formatges de cabra tous de crosta florida -

Formatge madurat de pell florida, tipus 'Garrotxa' que amb una coagulació mixta dóna un formatge òptim per ésser consumit a partir dels trenta dies de la seva elaboració. Podem també consumir-lo amb més temps de maduració.   Presentació en barra de 1250 gr. i peça rodona de 350, 1000 i 1750gr. Conservació a 8-10º i el 85-90de HR. Aquests formatges s'han de fregar i girar setmanalment. Si els hem de guardar en una nevera caldrà protegir-los de les temperatures massa baixes (2-3º) i mirar de conservar un alt grau d'humitat (recobrir-los amb un drap humit).


CARRAT BAUMA - Medalla de bronze, Categoria de formatges de cabra tous de crosta florida -

Elaborat amb llet sensera pasteuritzada, ferments làctics, molt poc quall a temperatura d'uns 20º, sal i si es vol s'hi poden afegir espècies a l'interior o a la superfície un cop escorregut i emmotllat. Presentació en barres de 1250 gr, tarrines de 300 gr. i de 1000 gr. Consum acabat de fer fins a les tres setmanes. L'hi poden aparèixer alguns fongs a la superfície, només cal retirar-los. No són dolents pel consum i ens ajudarien per si volem que el formatge maduri. Conservació a 2-4º.

FORMATGE BAUMA, BORREDÀ ☆ FORMATGE FRESC BAUMA ☆ FORMATGE GARROTXA BAUMA ☆ FORMATGE TUPÍ BAUMA ☆ FORMATGE BAUMA, BORREDÀ ☆ FORMATGE FRESC BAUMA ☆ FORMATGE GARROTXA BAUMA ☆ FORMATGE TUPÍ BAUMA ☆ FORMATGE BAUMA, BORREDÀ ☆ FORMATGE FRESC BAUMA ☆ FORMATGE GARROTXA BAUMA ☆ FORMATGE TUPÍ BAUMA ☆ FORMATGE BAUMA, BORREDÀ ☆ FORMATGE FRESC BAUMA ☆ FORMATGE GARROTXA BAUMA ☆ FORMATGE TUPÍ BAUMA ☆ FORMATGE BAUMA, BORREDÀ ☆ FORMATGE FRESC BAUMA ☆ FORMATGE GARROTXA BAUMA ☆ FORMATGE TUPÍ BAUMA ☆

GOURMETCATALUNYA

formatge bauma /borredà
 
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
60 formatgers artesans de Catalunya
▶▶FORMATGERIES_CATALANES.html
PORTADA../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
AGENDA../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/