GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆  FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ GOURMETCATALUNYA ☆ ISABEL JOFRESA, JOSEP DALMAU I RIERA, EDITORS ☆

GOURMETCATALUNYA

formatges cuirols, la nou de berguedà

GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆  FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGERIA LA NOU DE BERGUEDÀ ☆ EL BRULL, EL CUIROL, EL DEL’ÀVIA, FORMATGE D’UNTAR ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ FORMATGES CUIROLS ☆ GOURMETCATALUNYA

 

FORMATGERIA CASA CUIROLS


Formatgeria artesana que a partir de llet de la pròpia explotació ramadera elabora una àmplia varietat de formatges, de diferent format.


CASA CUIROLS

Elaborem formatge de pastor amb llet crua segons els mètodes tradicionals. El nostre ramat és de cabres de la raça alpina que pasturen tot l'any, excepte a la primavera, quan es reserven els camps per dallar herba per a l'hivern.Empresa artesana


 

dades bàsiques


CASA CUIROLS - Josep Venturòs Feliu


Casa Cuirols - La Nou de Berguedà 

l Berguedà) - 08698 - Barcelona 

TELÈFON 938.259.010 - 

 jventuros@hotmail.com


ALTRES ACTIVITATS:

Es pot visitar la formatgeria i veure com es treballa, a més de comprar-hi formatge directament a la seva zona de venda.


 

ALTRES FORMATGES DE

CASA CUIROLS


Formatges elaborats amb lelt de cabra pròpia.


PRODUCTES QUE ELABORA: Formatge madurat.


El formatge El Cuirol és un formatge de quallada àcida i pasta cremosa que ha rebut el reconeixement Medalla d'Or al concurs de la Seu d'Urgell, l'any 2009, i el Lactium Or Formatges de pasta tova de cabra, el 2010. El Noeta és un tupí elaborat amb vi dolç, en lloc d'aiguardent, per aconseguir un sabor més suau. Formem part d'ACREFA.


Formatgeria artesana que a partir de llet de la pròpia explotació ramadera elabora una àmplia varietat de formatges madurats, de diferents formats.

- Aquest any 2011 El formatge Cuirol ha guanyat la medalla de Plata.

- Al 2010 també va guanyar la medalla de Bronze pels formatges artesans dels pirineus.  I el mateix 2010, un altre formatge "El Brull" va guanyar una altra medalla de bronze al mateix concurs.

- L'any 2009 va guanyar una altra medalla d'Or a la Fira la Seu d'Urgell pels   formatges artesans dels pirineus.


On es poden comprar els nostres productes?
A la pròpia formatgeria i també en trobarà als voltants a la província de Barcelona i Girona, distribuït per Caseus Afinadors.
Es pot visitar la formatgeria i veure com es treballa, a més de comprar-hi formatge directament a la seva zona de venda.


Els nostres productes

La Carbonera

S'elaboren amb llet de pasteuritzada, de quallada làctica amb una maduració de 15 a 25 dies.

Forma Piramidal i es presenta en peces de 220g aproximadament.

És més dolç que el normal, gràcies al carbó vegetal que té a la crosta, típica elaboració tradicional francesa.


El Cim

El formatge Piràmide s'elabora al Mas El Cuirol. Aquest surt ben tendre del Mas i madura a Caseus Afinadors on es té un control exhaustiu de la humitat i temperatura perquè es desenvolupi bé el fong que l'envolta. De quallada làctica i de maduració de entre 15 a 20 dies igual que el formatge El Cuirol.

Forma:

La seva forma piramidal li dona el seu nom. Es presenta en peces de 225g aproximadament.

De Pasta tova i de crosta amb la pell florida


El Cuirol

S'elabora amb llet de cabra crua, de quallada àcida. Aquest formatge madura amb 15-20 dies a Cal Cuirol on es té un control exhaustiu de la humitat i temperatura perquè es desenvolupi bé el fong que l'envolta. La tècnica acurada i la qualitat de la llet emprada prometen un bon formatge, que de fet, ha aconseguit el Lactium d'Or al 2n concurs de Formatges Artesans Lactium 2010.


Forma:

De diverses formes,pot ser arrodonida i piramidal. I es presenta en peces de 400g aproximadament

El Cuirol és un formatge que destaca per la seva forma de piràmide truncada amb una escorça natural d'aspecte rugós.

Textura més compacta al centre del formatge, d'intens color blanc i aspecte que recorda el guix d'obra, i es va tornant tendre i cremosa a mesura que ens acostem a la pell, on és quasi liquida.

A la boca presenta una textura cremosa, amb gustos làctics i un punt d'acidesa que ens recorda els cítrics..


 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
Formatgeries de Catalunya
FORMATGERIES_CATALANES.html