GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆  FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES ALTA RIBAGORÇA ☆ GOURMETCATALUNYA FORMATGES DE CLUA ☆ FORMATGES DE CLUA ☆ FORMATGES DE CLUA GOURMET ☆ FORMATGES DE CLUA ☆ ISABEL JOFRESA, JOSEP DALMAU I RIERA, EDITOR ☆

GOURMETCATALUNYA

formatgeríes de clua

GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆  FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERÍES DE CLUA, NOGUERA ☆ FORMATGERIES VILANOVA DE MEIÀ ☆ FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES ALTA RIBAGORÇA ☆ GOURMETCATALUNYA

 

FORMATGERÍES DE CLUA


Som una petita cooperativa constituïda per 3 socis. Establerts a Clua un poble de sis cases i deu habitants amb un accés de 6 km. A través d'un petit congost hi ha la Serra del Montsec (Lleida ).
Des de 1979 ens dediquem a l'elaboració de formatge de cabra.  La nostra producció és limitada, amb una mitja diària anual de 300 litres de màxim, utilitzant mètodes tradicionals i artesanals. L'alimentació del ramat d'on es va obtenir la matèria primera dels nostres formatges és exclusivament, amb pastoreig, forratge i cereals.
 Els formatges fan la seva maduració amb cava entre 8º i 15ºC, aprofitant les corrents d'aire que surten de l'interior de la montanya desarrotllant una microflora amb característiques molt particulars.  No contenen fungicides a l'escorça ni cap tipus d'additius.
 

Reconeixements:

L'últim premi reconegut fou l'any 2009, el segon premi Barbastro

dades bàsiques


Formatgeria de Clua Sccl

Camí de la Font, s/n

25737 La Clua de Meià - Noguera

Tel. 973 29 10 42

cluajordi05@yahoo.es

ELS FORMATGES DE

FORMATGERÍES DE CLUA


Llet que treballa : cabra pròpia ;

Formatges que elabora : formatge de cabra semicurat i curat. Tupí.


Suau de Clúa

És un formatge madurat, semi curat, elaborat amb llet crua i sencera de cabra pròpia. Una elaboració molt típica de la serra del Montsec, a cavall entre la plana de Lleida i els Pirineus.

Necessita una maduració entre 60 i 90 dies. Es madura en coves semi-naturals.

És un formatge de pasta semi dura, premsada, i escorça natural. Amb una matèria grassa del 45%. A l''interior, la pasta és blanca, immaculada i amb ulls petits.

De gust intens i incisiu, marcadament típic de les elaboracions amb llet de cabra però suau i untuós, amb notes a fruits secs, molt aromàtic. Olor que recorda el bosc humit.


Cendrat

Formatge de llet crua de cabra elaborat durant la tardor, hivern i primavera. De producció molt limitada i amb un procés de maduració de 60 a 90 dies. La seva escorça és de color gris tirant a negre, coberta d'una capa de cendra humitejada i presenta alguna floridura marronosa.

Pasta Blanca i brillant. Tova i compactada. Mantegosa i suau. Es desfà a la boca.

Té un gust agradable, làctic, i  intens.

PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
Formatgeries de Catalunya
FORMATGERIES_CATALANES.html