Formatges L’Oliva

Lo coscollet és un formatge de coagulació làctica i crosta florida amb fongs blancs. A base de llet pasteuritzada de cabra i de tres setmanes a un mes i mig de maduració.

Nota de Tast:

Formatge de pasta tova i humida i de textura de mantegosa a cremosa segons el punt de maduració. De paladar suau però intens, amb notes làctiques i poca acidesa. La crosta florida i els llevats li aporten notes vegetals, amb gust a tardor i bosc humit.


L’Orri

Formatgets de coagulació làctica a partir de llet crua de cabra i maceració en oli d'oliva suau i herbes aromàtiques (Orenga, alfàbrega, sajolida i romaní). De crosta nua i pasta compacta sense forats.

Nota de Tast: Formatge de textura més trencadissa, aroma i sabor complexos. Recorda els curats de cabra, amb tons àcids pujats fins que van apareixent els matisos a bosc de primavera que li confereixen les herbes macerades. De gust persistent en boca, només apte per als amants dels formatges amb caràcter.

Ideal per a presentar trossejat en amanides, amb un cop de gratinat en torrades, arrebossat, combinat amb dolç (melmelada, codonyat...), etc.


Rumbau

El primer formatge de pasta premsada que fem a la formatgeria, també a partir de llet crua de cabra. De forma cilíndrica o crosta florida amb fongs naturals raspallats, que li donen un aspecte vell i rústic, de roca.

Nota de Tast:

El Rumbau té les característiques, d'un típic serrat de cabra. La pasta amb poc ulls, més cremosa en els més joves, va tornant-se més trencadissa en les peces envellides, assecant-se a poc a poc sense deixar de fondre's al paladar. Es tracta d'un formatge de gust complex, sense ser “fort”, és ple de matisos i persistent en boca. Unes notes làctiques i un pèl acides al principi van deixant pas als sabors a cava i bosc fins a deixar-nos a la boca una aspror un pèl amarga i dolça que ens convida a repetir.


El Rotllet Fresc

Es tracta d'un formatge fresc a partir d'una coagulació làctica de llet pasteuritzada de cabra, escorreguda de forma natural i salada amb sal seca.

Nota de Tast: Amb unes notes làctiques més accentuades i una acidesa més marcada, presenta una textura molt suau, untable i molt humida. Es comercialitza amb la crosta nua, o bé arrebossada amb herbes aromàtiques (orenga i romaní) que hi contrasten aportant-li un caràcter més fresc i silvestre.
FORMATGES L’OLIVA, OLIANA , ALT URGELL ☆ FORMATGES L’OLIVA ALT URGELL ☆ FORMATGES  CABRA L’OLIVA, L’ALT URGELL ☆ FORMATGES L’OLIVA, OLIANA , ALT URGELL ☆ FORMATGES L’OLIVA ALT URGELL ☆ FORMATGES  CABRA L’OLIVA, L’ALT URGELL FORMATGES L’OLIVA, OLIANA , ALT URGELL ☆ FORMATGES L’OLIVA ALT URGELL ☆ FORMATGES  CABRA L’OLIVA, L’ALT URGELL FORMATGES L’OLIVA, OLIANA , ALT URGELL ☆ FORMATGES L’OLIVA ALT URGELL ☆ FORMATGES  CABRA L’OLIVA, L’ALT URGELL FORMATGES L’OLIVA, OLIANA , ALT URGELL ☆ FORMATGES L’OLIVA ALT URGELL ☆ FORMATGES  CABRA L’OLIVA, L’ALT URGELL ☆

GOURMETCATALUNYA

formatges l’oliva / oliana

Formatges L’Oliva

Lo Cendrat

Es tracta d'un nou formatge de pasta tova, de quallada làctica, aquest cop de curta maduració (d'uns 10 a 14 dies) i elaborat amb llet crua.

Nota de Tast:

El seu petit tamany i la seva forma, facilita la ràpida expulsió del xerigot durant l'oreig, i l'escorça cendrada, en conserva la humitat alhora que ajuda a controlar el punt d'acidesa. El resultat és un formatge de textura cremosa, gairebé una mousse.

Les notes làctiques predominants, amb una acidesa equilibrada i un punt de dolçor, el fan un formatge amable, suau i lleuger. La seva escorça, poc desenvolupada, li aporta un contrast de gustos vegetals, a bosc humit, sense ser-hi predominants.

Turp

Un formatge especial, amb personalitat. Elaborat amb llet crua, i una més llarga maduració (d'uns 20 a 25 dies en cava) amb fongs naturals, verds (com el del roquefort) i blancs .

Nota de Tast:

La seva pasta, més compacta que la dels seus germans de més curta maduració, és untuosa en boca, tot i desfer-se molt bé.

El que fa del Turp un formatge diferent és el seu acabat a l'escorça, que aporta a les notes làctiques més aviat dolces de la pasta, un contrast fresc, vegetal i lleugerament picant que ens sorprendrà gratament. Ideal per als amants dels formatges amb forta presència de fongs.


Pastes per untar

Una nova aplicació de les delicioses quallades làctiques sense madurar que elaborem diàriament a partir de la llet pasteuritzada de cabra. En aquest cas el batut i l'envassat li confereixen una textura molt més cremosa, de mousse, que la fan perfecta per a untar. Les varietats amb all i julivert i amb nous acompanyades d'una bona torrada de pa desperten tots els sentits.


Brossat

Així és com anomenem a Oliana al mató de tota la vida. Nosaltres l'elaborem mitjançant quall animal, i gràcies a una bona llet de partida, (prèviament pasteuritzada) aconseguim un mató fresc, de paladar humit i amb tot el sabor de la bona llet de cabra. 
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
55 formatgers artesans de Catalunya
▶▶FORMATGERIES_CATALANES.html
PORTADA../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
AGENDA../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/


Formatges L'Oliva, som l'Aina Vinyes i l'Arnau Quingles, una parella de Sants que han tornat a l'Alt Urgell amb la intenció de crear i oferir formatges artesans de qualitat.

Per fer-ho hem recuperat una pallera de la centenària masia familiar, i amb ella, una manera d'entedre la feina, la vida i el dia a dia


Dades Bàsiques

Formatges L’Oliva

Afores s/n. Masia L'Oliva.
Oliana. Alt Urgell
653 05 33 87
contacte@formatgesloliiva.com

www.formatgesloliva.com