GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆   FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆  FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆  FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  FORMATGES DE CABRA ☆ FORMATGERIES PLA DE L’ESTANY ☆ FORMATGERIA MAS ALBA, VILADEMULS ☆  GOURMETCATALUNYA

GOURMETCATALUNYA

formatgeria mas alba, pla de l’estany

 

LA FORMATGERIA MAS ALBA


La formatgeria Mas Alba, està situada al vell mig del poble de Terradelles (al Pla de l’Estany) a la masia Mas Alba que data del segle XVIII. Està pensada per elaborar els formatges amb la llet del propi mas i fer una producció artesanal.


El ramat consta de 300 cabres murciano-granadines, i són alimentades amb productes de la pròpia explotació.


FORMATGERIA

L'any 2008 obrim la FORMATGERIA MAS ALBA.

 

En Martí comença a elaborar formatge amb la llet del ramat de cabres del propi mas.

 

Formatges de llet crua, que podeu descobrir durant la vostra estada al MAS ALBA, i des d'ara comprar a través del web.

 


El Mas Alba és una masia del segle XVIII, on podreu gaudir de la tranquil·litat del turisme rural. Està situada a Terradelles, del municipi de Vilademuls, un petit poble de 40 habitants a un quart d'hora de Banyoles, Girona, Figueres o l'Escala.

La casa té un ramat de cabres de llet, 100 hectàrees de bosc i cultiu, cavalls, gallines... Molt a prop s'hi pot practicar el golf i es poden fer rutes de BTT, excursions a cavall i passejades.


Sortim a la guia Michelin.

dades bàsiques

FORMATGERIA MAS ALBA - Martí Huguet


ADREÇA:  Mas Alba Terradelles - Vilademuls (Pla de l'Estany) - 17468 - Girona 


TELÈFON / FAX: 972.560.488 - 972.560.488


www.masalba.cat


 formatgeria@masalba.cat


LA LLET DE CABRA

La llet de cabra te moltes propietats i és una font excel·lent de proteïnes i aminoàcids essencials, calci i vitamines (A,D, B1, B2, B12, C...)

L'aigua que ens hidrata és el component majoritari de la llet de cabra amb un 85%. La resta de components que la formen són: el greix, un 4,5%, que ens proporciona energia, igual com la lactosa, amb un 5%; la proteïna, un 3,5% i les sales minerals, un 2%.

També podem veure que té un color més blanquinós que altres llets, i això es deu al fet que el betacarotè s'ha transformat en vitamina A (que és incolora), molt adequada per a les persones que tenen intolerència a la lactosa. I la caseïna, per a persones amb diferents afeccions respiratòries.

 

ALTRES FORMATGES DE MAS ALBA


LLET QUE TREBALLA: Cabra pròpia.

PRODUCTES QUE ELABORA:

“Petitot” de Mas Alba, formatge de llet crua de cabra amb coagulació làctica.

Cremós d’Alba, formatge de pasta tova de cabra, a partir de llet crua de cabra, coagulada amb herbacol.

Tupí Mas d’Alba, formatge de segona fermentació, elaborat a partir de formatges madurats de llet crua de cabra i vi dolç natura.


ALTRES ACTIVITATS

Visites a les nostres instal.lacións (formatgeria i corral).

Formatges elaborats amb llet de cabra del propi mas


El Terròs

Formatge de llet crua i pasta cuita de cabra (una delicadesa en el panorama formatger actual) de format gran, 7 kg aproximadament, tallat a cunyes del pes destijat


El Cremós

Formatge de pasta tova, a partir de llet crua de cabra, coagulada amb herbacol i 1 mes mínim de maduració. Formatge de 400 grams, 15 euros la unitat.El Petitot

Llet crua de cabra. Coagulació làctia. Maduració mínima: 1mes. Formatge ofert en dos formats: 150 grams i 300 grams.Uff!

Formatge de cabra de llet crua de coagulació làctica, amb una textura tova i cohesiva, molt cremosa i agradable en el pas per boca. Formatge de 300 grams.


 
FORMATGERIES 
DE CATALUNYA
FORMATGERIES_CATALANES.html
PORTADA../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
AGENDA../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/