FORMATGERIA MAS EL GARET ☆ FORMATGE DE CABRA ☆ FORMATGERIES OSONA ☆ FORMATGERIA MAS EL GARET ☆ FORMATGE DE CABRA ☆ FORMATGERIES OSONA ☆ FORMATGERIA MAS EL GARET ☆ FORMATGE DE CABRA ☆ FORMATGERIES OSONA ☆ FORMATGERIA MAS EL GARET ☆ FORMATGE DE CABRA ☆ FORMATGERIES OSONA ☆ FORMATGERIA MAS EL GARET ☆ FORMATGE DE CABRA ☆ FORMATGERIES OSONA ☆ FORMATGERIA MAS EL GARET ☆ FORMATGE DE CABRA ☆ FORMATGERIES OSONA ☆ ☆

GOURMETCATALUNYA

mas el garet / tona (osona)

 

MAS EL GARET


Mas El Garet és una petita explotació de cabres que alimentem de manera natural amb els nostres conreus i que donen una llet de molta qualitat. Aquesta és la base de la nostra formatgeria: llet pròpia que diàriament processem de manera artesanal. Això és el que fa que els nostres productes siguin d´una qualitat excepcional.

L'Isidre Mas i en Lluís Mauri són els dos socis de la formatgeria; en Lluís és qui té les cabres, totes de raça murciano-granadina, i les cuida des de fa més de 8 vuit anys, en el mateix Mas de el Garet, i cada dia al matí baixa la llet de les cabres a la formatgeria perquè l'Isidre, que és el nostre formatger, elabori formatges i matons d'una qualitat envejable, ja que únicament elaborem la llet de la nostra granja.

   Al març del 2006 entre cursos i tastets va començar a quallar tot, si farem, si no farem i les ganes de fer un formatge únic, artesà i de la nostre terra ens va fer tirar endavant un projecte que s'ha vist fet realitat des del 29 d'abril de 2007, que varem inaugurar la formatgeria. Amb molt poc temps es va veure reconegut el nostre esforç, i ens donen el 1er. Permí de la Guíxa a l'any 2007, continunuem treballan per fer un bon producte i rebem un altra 1 er. Premi, al formatge madurat de cabra a la VIII Fira Formatgera de Ribes de Fresser 2009, molt animats ens presentem al concurs Worl Cheese 2009 (concurs mundial de formatges) i rebem dues medallas, una d'Or al formatge de cabra al Pebre Negre i una altra de Bronze al formatge de cabra Garrotxa.
   Apartir del 2009 comencem el procés de tranformació de la formatgeria i la granja a producció ecològica, un nou repte.

   Tot el procés d'elaboració és artesà, simplement pasteuritzem la llet i a partir d'aquí amb els ferments i qualls adequats arribem a aconseguir els productes d'una qualitat immillorable.

   Pel que fa a la llet de les cabres, crec que és important marcar que la raça murciano-granadina, no és una cabra gaire gran, ni que doni molta llet, però a canvi la seva llet d'una qualitat excepcional i garantida per un control lleter fet rigurosament cada mes a les cabres per l'Associació de Cabrum de Catalunya, fa que el nostre formatge sigui excepcional, a més, l'alimentació de les cabres, en gran part, és dels cereals que se sembren i es cullen al mateix Mas.
   Des del mes d'agost hem començat a fer visites guiades a la granja i a la formatgeria, amb un tast dels formatges al final del viatge; està tenint molta acceptació.

   Sincerament moltes gràcies, i esteu convidats a venir quan vulgueu.

Lluís Mauri                                         Isidre Mas


 A Mas El Garet som una formatgeria amb vocació de futur; perquè volem ensenyar-vos d'on surt la llet per elaborar els nostres productes i els processos d'elaboració que apliquem amb cura i respecte per la llet, a fi d'obtenir deliciosos formatges i gustosos matons.
LA LLET DE CABRA

   Tota la llet que transformem a la formatgeria surt de l'explotació caprina de Mas El Garet. Cabres murciano-granadines alimentades de manera natural, i que donen una llet de molta qualitat. I és aquesta qualitat la base de la nostra formatgeria: llet pròpia i transformada diàriament.


Apliquem els processos de transformació que creiem que poden ser millors per a la nostra llet. Formatge de cabra tipus Garrotxa, d'olor agradable, cremós, dolcenc i de textura suau. Mató del dia, eixut en el seu punt just, per no perdre ni un bri de gust i aroma.
   Els formatges en els seus motlles i posats a salar. Obrador.

   Formatges amb pebre, amb herbes i amb tantes combinacions com pugueu desitjar. El tendre de cabra, un formatge tou que aprofita el millor de la llet de cabra per oferir-vos olor vegetal, aroma floral, gust complex i interessant, únic per la seva categoria.


FORMATGE DE CABRA AL PEBRE NEGRE - Medalla d’ Or, Categoria de formatges de cabra amb espècies - Aquest formatge té de 15 dies a 3 setmanes i dura 2 mesos, és un formatge que combina perfectament amb amanides pel seu aroma floral i lleugerament salat Igual que el formatge anterior però amb el gust del pebre suau que et deixa en el paladar. Recomanem treure el pebre per menjar però sempre al gust del consumidor.

FORMATGE DE CABRA GARROTXA- Medalla de Bronze, Categoria de formatges semi-durs fets en granges amb menys de 2 tones setmanes de producció - Aquest formatge és el millor de la família, es comercialitza en només 25 dies de maduració i amb la pell florida natural, excel·lent per la seva cremositat i gust suau, es pot posar en qualsevol fusta, ideal a qualsevol hora del dia.


 

dades bàsiques


FORMATGES MAS EL GARET


ADREÇA:  Mas El Garet s/n - Tona (Osona) - 08551 - Barcelona 


TELÈFON   938.125.881 -


formatges@formatgesmaselgaret.com 


 www.formatgesmaselgaret.com


 


FORMATGES MAS EL GARET

Aquestes són les activitats que oferim:

Fires

   Per tal de que la gent pugui conèixer els nostres productes estem presents a moltes fires i mercats.

   

 

Visites guiades

Tenim vocació de futur, ja us ho hem dit. Per això, us proposem un viatge làctic: veure com es fa la llet, visitar l'explotació, aprendre en la nostra aula de tast, descobrir les diferències entre els formatges, si és millor amb vi blanc o negre, quin pa o aliment s'hi adequa més, fer mató gaudir del formatge en totes les seves expressions. Us proposem turisme làctic, un viatge iniciàtic que de ben segur us agradarà i us mostrarà alguns secrets del món del formatge.

Durant juliol i agost les visites es faran els divendres de les 16.30 a 19.30 hores i el dissabte a la tarda de les 16 a 19 hores . Inclou visita a la granja, visita a la formatgeria i una degustació dels nostres millors productes de cabra.


Aula de tast

També disposem d'una aula tast per realitzar tastos comentats de formatges, i introduir-se en aquest món tant present en la nostra alimentació. No tan sols els nostres productes, sinó un festival gastronòmic on combinarem els de cabra, amb vaca i ovella, amb pans, amb vi, amb complements adequats a cada producte. Tot per fer-vos gaudir com mai haureu fet dels formatges.

 

ACTIVITATS A MAS EL GARET

LLET QUE TREBALLA: Cabra pròpia.

PRODUCTES QUE ELABORA: Formatge curat.Formatge tendre.Formatge amb fines herbes.

Formatge amb pebre.Formatge amb romaní.Mató.Iogurt. Llet fresca.


ALTRES ACTIVITATS:

Tastets de formatges, i visites guiades a la granja i la formatgeria.

FORMATGE FRESC DE CABRA

Aquest es formatge fresc tal com diu el seu nom,té una caducitat de15 dies, és ideal per fer amanides i també per combinar-lo amb pasta freda o en quansevol altre plat.

 


FORMATGE TENDRE DE CABRA

Aquest formatge té com a mínim una setmana i una caducitat de dos mesos. És ideal per a fer qualsevol tipus d'amanida, freda o tèbia, i fins i tot per crear gratinats fantàstics en qualsevol plat.

 


FORMATGE A LES FINES HERBES

Aquest formatge té de 15 dies a 3 setmanes i dura 2 mesos, és un formatge que combina perfectament amb amanides pel seu aroma floral i lleugerament salat . Les herbes són totalment comestibles.

 


FORMATGE AL PEBRE NEGRE

Igual que el formatge anterior però amb el gust del pebre suau que et deixa en el paladar. Recomanem treure el pebre per menjar però sempre al gust del consumidor.

 


FORMATGE AL ROMANÍ

Igual que el formatge d'herbes i el pebre, però amb el gust tan característic i aromatic com es el romaní

 


FORMATGE MADURAT DE CABRA

Aquest formatge és el millor de la família, necessita 6 setmanes de maduració els més petits i fins a 4 mesos els més grans, excel·lent per la seva cremositat i gust suau, es pot posar en qualsevol fusta, ideal a qualsevol hora del dia.

 


FORMATGE GARROTXA DE CABRA

Aquest formatge té el mateix procés que el madurat, i es comercialitza en nomès 25 dies de maduració i amb la pell florida natural

 


FORMATGE DE CABRA AMB OLI D'OLIVA

LLET FRESCA DE CABRA

Llet fresca de cabra pasteuritzada.

Ampolles de 1 litre

 
MATÓ DE CABRA

Presentat en tarrinetes de 125gr. té una caducitat de fins a 15 dies. Ideal per a deixar-se portar per la creativitat, combinar-lo amb fruites, amb xocolata fondé..., o simplement amb mel o sucre.

 

FLAM DE MATÓ DE CABRA

Aquest postre es elaborat amb la nostre llet i mató de cabra, es presenta amb tarrines de 110gr.

 


IOGURT DE CABRA

Recomanem provar-lo amb sucre de intregral canya, és una delícia.

 
Tots els nostre productes són elaborats únicament amb llet de cabra procedent de la mateixa granja “Mas el Garet”.

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
55 formatgers artesans de Catalunya
▶▶FORMATGERIES_CATALANES.html