GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ GOURMETCATALUNYA ☆ ISABEL JOFRESA, JOSEP DALMAU I RIERA, EDITOR ☆

GOURMETCATALUNYA

formatgeria mas marcè, alt empordà

GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ FORMATGERIES SIURANA D’EMPORDÀ, ALT EMPORDÀ ☆   FORMATGES D’OVELLA ☆ FORMATGERIA MAS MARCÈ ☆ GOURMETCATALUNYA

 

MAS marcè


Manel Marcè, de Mas Marcè de Siurana d’ Empordà , és un formatger artesà especialitzat en l’elaboració de recuits, iogurts, flams, mató i formatges madurats.

Mas Marcè el.labora tots els productes amb llet d’ovella de raça ripollesa de la pròpia granja, i utilitza en els seus productes qüall vegetal “herba col”.

El sistema d’alimentació del ramat és extensiu, l’ovella pastura diàriament, i s’alimenta de farratges i cereals de la pròpia explotació.

La producció de l’ovella és de 0,5 litres diaris i la matèria grassa és d’un 8 ó 9% aprox.


En Manel, ens ha volgut fer arribar la recepta del recuit, perquè és una de les especialitats més tradicionals de la nostra comarca.


RECUIT DE L’ EMPORDÀ

"Es fa bullir la llet a 75ºc., després es refreda fins a 40ºc., s'aboca el qüall vegetal "herba col" i s'entupina la llet en terrines de ceràmica, al cap d'una estona quan la llet s'ha refredat, el recuit haurà quedat quallat, i a punt per menjar"

Antigament s'elaborava amb llet d'ovella, principalment de raça ripollesa, que era l'autòctona de la zona de l'Alt Empordà.

Actualment al Mas Marcè segueix aquest procés d'elaboració, tradicional com antigamentEl recuit de l'Empordà és un producte que neix als voltants de Figueres, i posteriorment s'estén per tot l'Alt Empordà, Nord del Baix Empordà, Pla de l'Estany i el Sud de la Garrotxa. (Aquesta informació es pot ampliar en el llibre "Els formatges a Catalunya" escrit per Enric Canut i Francesc Navarro, Editorial Altafulla. Darrerament, s'ha publicat un segon llibre el març 2008, "Els formatges de Catalunya" coordinat per l'Oriol Urgell, gerent d'Acrefa (Assoc. Catalana d'Elaboradors de Formatge Artesà), editat per la Generalitat de Catalunya (Depart. d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural). Aquest llibre és rellevant i de vital importància per entendre el món dels formatges, molt recomanable per els lectors aficionats a aquest sector.

 

dades bàsiques


MAS MARCÈ - Manel Marcè i Riera


ADREÇA:  Carrer Ribera, 5 - Siurana d'Empordà (L'Alt Empordà) - 17469 - Girona 

TELÈFON / FAX: 972.52.51.99 - 972.52.51.99

 www.masmarce.com

 masmarce@masmarce.comEn Manel Marcè Riera disposa de carnet d’artesà alimentari nº 0058 FR per l’ofici de Formatger.

Mas Marcè disposa de Qualificació com Empresa Artesanal Alimentària.


 

ALTRES FORMATGES DE MAS MARCÈ

LLET QUE TREBALLA: Ovella pròpia ripollesa.

PRODUCTES QUE ELABORA:

Recuit d’ovella. Iogurt d’ovella. Flam d’ovella. Llet d’ovella raça ripollesa (pasteuritzada i envasada en ampolles de litre). Mató d’ovella. Formatge Emporità “tipus feta”. Formatge madurat d’ovella “El Set” . Formatge madurat d’ovella “El Set amb oli d’oliva verge”.


ALTRES ACTIVITATS:

Estem oberts a qualsevol proposta de visita, tant per particulars com per grups d’escoles, estudiants, professionals del sector, etc ...FORMATGE D’ OVELLA TIPUS SERRAT

"Sabor lleugerament picant, poc salat i mantegós. Textura compacta. Ideal en taula de formatges, amb torrades I en amanides."


L'alimentació del ramat és completament natural a base de farratge, cereals i verdures. A la seva dieta alimentària no s'inclouen additius ni pinsos complets, és a dir, que no porten conservants de cap tipus. I els farratges es posen sencers, sense trinxar, per tal d'aconseguir un subministrament correcte dels aliments.


Recuit

Recuits elaborats artesanalment amb llet d'ovella de raça ripollesa de la pròpia granja, alimentada amb herbes de pastura i cereals de la nostra explotació.

 

Presentació en terrines de ceràmica de 140gr. i caixes de 6 unitats.

 

Ingredients: Llet d'ovella ripollesa i quall vegetal (herba col)

 

El quall utilitzat és l'Herba Col cultivat per nosaltres mateixos.


Formatge El Set

Maduració:
Formatge madurat entre 2 i 4 mesos, maduració en càmara a 90º d’humitat i 14 ó 15º de temperatura.

Descripció:
Formatge tipus extra-gras, El Set és un formatge madurat de llet crua d’ovella de raça ripollesa.

Presentació:
Peces de 300 gr. i 3 Kg aprox., i etiquetades amb la numeració de la setmana d’elaboració i nº de peça realitzada.

 

El Set de Mas Marcè és un formatge creat a partir del millor que tenim, l’ovella Ripollesa, que pastura diàriament per donar-nos una llet gustosa, aromàtica i de molta qualitat. Una tècnica d’elaboració depurada. Una maduració sobre fusta de pi que defineix l’aroma i l’escorça del formatge. Un tracte exquisit del producte durant la maduració. Tot per oferir-vos un formatge singular i excepcional que representa el treball i compromís amb la terra que estimem.

Partim de llet crua fresca acabada de munyir. Immediatament la posem a quallar amb l’herba col, el nostre quall, amb la dosi que ens permet obtenir una quallada de duresa al punt desitjat. Tallem amb cura i emmotllem, per passar a realitzar un premsat progressiu que dóni com a resultat un formatge ideal per madurar entre 3 o 4 mesos. Després d’un pas en salmorra de 12 hores el posem a orejar per formar una bona escorça. Una escorça que durant la maduració sobre fusta de pi adquirirà la seva coloració característica i aroma personal.

Pel seu caràcter tranquil i amable, us recomanem menjar-lo sol, per apreciar una olor de pi floral i de cereal en l’exterior, amb coloracions derivades de l’escorça natural i la maduració sobre fusta de pi. Una pasta groga, intensa, d’aroma lletosa i herba col, que us faràn sentir en boca notes dolces i una sal molt ben integrada, amb un llarg recorregut que va de l’herba col, passant per la sensació de bosc i acabant amb cereal lleugerament torrat, sempre amb el fons present de la llet d’ovella ripollesa. Aquest formatge és ideal per acompanyar-lo amb fruits secs torrats, codonyat, fruits del bosc i algun vi madur, de taní integrat i poc alcohòlic, sempre carnós i perfectament estructurat. Com el formatge, un vi rodó.
 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
Formatgeries de Catalunya
FORMATGERIES_CATALANES.html