GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA , FORMATGES MOLÍ DE GER GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ CATALUNYA GOURMET☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ,GOURMETCATALUNYA ☆   GOURMETCATALUNYA CATALUNYA GOURMET☆ GOURMETCATALUNYA ☆ ISABEL JOFRESA, JOSEP DALMAU , EDITORS ☆

GOURMETCATALUNYA

formatges molí de ger / cerdanya

GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆  FORMATGERIES CERDANYA   ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ☆ FORMATGERIES PIRINEUS ☆ CATALUNYA GOURMET☆ FORMATGERIES CATALUNYA ☆ FORMATGES MOLÍ DE GER ,GOURMETCATALUNYA ☆

 

Formatges

Molí de Ger


El Molí de Ger és una casa de pagès que com el topònim  indica s'hi desenvolupà històricament l'activitat de moldre farina amb moles de pedra aprofitant la força hidràulica d'una derivació del riu Segre, a principis del segle XX la introducció de les xarxes elèctriques, amb l'abaratiment de l'energia convencional, féu desaparèixer la major part dels molins. Aquesta activitat sempre es combinà amb l'agricultura i la ramaderia i és aquesta última la que ha perviscut fins els nostres dies generació rere generació. Actualment l'empresa familiar se centra en el sector de producció de llet bovina de la raça frisona. 


 El fet de ser productors lleters ens han fet apostar per esdevenir transformadors de llet directament de la pròpia explotació podent controlar així de primera mà la qualitat de la llet crua, en un entorn i un clima òptims per al desenvolupament de l'activitat formatgera
 

Aquest entorn format per  sòls humits i un paisatge força extens de vernedes i  prats naturals de dall i el clima de la zona  fortament condicionat per la peculiaritat geogràfica de la Cerdanya, generen uns prats naturals de pastures al costat del Segre que donen una particularitat i un sabor diferenciat als nostres productes, productes que en cap moment passen per cap procés industrial. La fase de transformació de la llet es fa de manera absolutament artesana i els únics ingredients que emprem són llet crua, sal i ferments, de manera que el formatge  final no inclou cap mena d'additiu, ni conservat, ni colorant. 
 
 Si té qualsevol dubte o desitja més informació, contacti amb nosaltres. 


Contacteu amb

Molí de Ger


dades bàsiques

Persones responsable/s: Pere Pujol Claveria, Francesc Pujol Claveria

Adreça: Molí de Ger, s/n

17539 Ger

Cerdanya / Catalunya

Telèfon: +34 972 894 258 / +34 636 683 936


info@molideger.com,

pere.pujol@molideger.com

www.molideger.com

Horaris

A convenir ( truqueu prèviament ).premis

Formatge Altejó-Lactium Plata Formatges de Pasta Dura de vaca amb més de 60 dies de maduració (2n Concurs de Formatges Artesans Lactium- Vic, 1 de maig 2010)


Formatge PuigPedrós- Lactium Bronze Formatges de Pasta Dura de vaca entre 7 i 60 dies de maduració (2n Concurs de Formatges Artesans Lactium- Vic, 1 de maig 2010)


Formatge Roques Blanques- Lactium Plata Formatges de Pasta Dura de vaca entre 7 i 60 dies de maduració (2n Concurs de Formatges Artesans Lactium- Vic, 1 de maig 2010)

 

Els Formatges de

Molí de Ger


FORMATGE DE PELL RENTADA PUIGPEDRÓS

Formatge singular creat a partir de llet de vaca de la Cerdanya, i pensat per oferir la personalitat única de l’entorn on s’elabora. De pell rentada, la seva coloració taronja característica influeix en el gust i la textura, una olor intensa i matisada per les notes florals que la llet transmet al formatge. La textura, de pasta semidura, permet un pas en boca on es noten les anous, la fruita confitada i un final llarg i persistent de prat i records de muntanya

Un formatge per anar fent camí en el món dels formatges amb caràcter.
Característiques més importants: llet crua de vaca de la pròpia explotació, formats de 1 a 2 Kg., escorça rentada, mínim 2 mesos de maduració, conservació entre 6-10ºC.
Acompanyar de: préssec, fruita confitada, orellanes, anous, pa de cereals, pa d’anous, vi blanc de criança en bota (preferentment riesling o sauvignon blanc).

FORMATGE MADURAT ROQUES BLANQUES

L’elaboració d’aquest formatge es remunta als orígens de la història làctica de Catalunya. Formatges de maduració llarga, segons l’època de l’any més o menys; d’escorça natural o lleugerament florida; de peces mitjanes o grans per aguantar al rebost durant una temporada llarga; en definitiva un formatge amb el gust i la personalitat autèntica del que abans era a casa nostra un formatge: llet crua de vaca, elaboració manual, una bona guarda de les peces fins al seu punt òptim d’aroma, gust i textura. Vaja, una joia pels sentits i pels records.
Característiques més importants: llet crua de vaca de la pròpia explotació, formats de 1 a 2 Kg., escorça natural o lleugerament florida, mínim 3 mesos de maduració, conservació entre 4-8ºC.
Acompanyar de: avellana torrada, codonyat, espàrrecs verds, pa d’olives negres, pa blanc, vi negre de llarga criança (preferentment syrah o merlot)

FORMATGE DE PASTA CUITA ALTEJÓ

És un formatge de pasta cuïta a 45ºC, força habituals a Suïssa i França, d'escorça natural. A la boca la pasta és agradable i dolça , lleugerament elàstica. Pronunciat perfum de bolets de primavera a l'escorça amb reminiscències de sotabosc. Ulls homogenis i ben formats a l'interior de la pasta. Elaborat també amb llet crua de vaca. És el que té una maduració més llarga a la cambra: de 4 a 6 mesos.
Formats: 1/2 kg. 1 kg i 2 kg.
Molt interessant per acompanyar amb melmelades.

FORMATGE AMB OLI I HERBES AROMÀTIQUES

Formatge fet amb llet crua  vaca, conservat amb oli verge d'oliva amb herbes aromàtiques. El gust és làctic, amb notes d'oli d'oliva. Es prepara sense escorça, és de color blanc intens i textura tova. Són rectangles de formtage de petites dimensions i, encara tendres, es posen en pots plens d'oli i herbes. Abans de ser consumits, es mantenen dins de l'oli durant un mes. La característica principal és que adquireixen progressivament els aromes de les herbes aromàtiques:
sajolida, romaní, comí, llorer, etc. Presentat dins de pots de vidre amb un pes net de 340 grams. 

FORMATGE DE TUPÍ

És un formatge fermentat de mitja a molt llarga maduració, amb un mínim de dos mesos. És de pasta molt tova i untuosa. El seu sabor és fort i intens, persistent i agressiu, amb un regust del licor emprat en la seva elaboració. Es fermenta amb un licor en un recipient.
Es presenta dins de pots de terrissa amb un pes net de 200 grams.

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
Formatgeries de Catalunya
FORMATGERIES_CATALANES.html