Formatge Ecològic

de Puigcerver

Som una empresa familiar, que es dedica a l'elaboració de formatge ecològic  madurat de cabra. fa  quatre anys vàrem iniciar el procés de reconversió, i ja en fa un després d'aconseguir el certificat del CCPAE vam decidir apropar-nos al mercat ecològic

Vivim en un poble aïllat del Pallars Jussà, Puigcerver molt a prop de la Pobla de Segur a uns 15 km.

Vivim en un lloc privilegiat, d´ alta muntanya, que ens ha permès entre altres coses, realitzar el nostre projecte i posar en pràctica una altra opció de vida; a la llarga podria ser una alternativa sostenible per molts pobles dels Pirineus.


Durant tots aquests anys, hem anat veient els canvis de mentalitat al món agrari, arribant a la conclusió que no és suficient en fer les coses ben fetes, ja que havia factors que no podíem controlar (pinsos, alfals, tractaments agressius preventius), no era suficient tenir un ramat i fer el formatge, amb la nostra llet, feia falta també les garanties fitosanitàries, oferint un producte realment de qualitat.Qualitat que nosaltres no solament entenem per les seves característiques organolèptiques, gust, textura, aparença, sinó que també va unida al que considerem un aliment natural.

En una cadena tot afecta al producte final, per això ens varem reconvertir i donem primícia a la qualitat, tal i com nosaltres ho entenem.

Avui en dia podem garantir un formatge lliure de transgènics, additius, pesticides, antibiòtics i seguiríem enumerant per demostrar el que significa menjar un producte que “simplement” és sa.

 
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
55 formatgers artesans de Catalunya
▶▶FORMATGERIES_CATALANES.html

FORMATGE ECOLÒGIC DE PUIGCERVER , PALLARS JUSSÀ ☆ FORMATGE ECOLÒGIC DE PUIGCERVER , PALLARS JUSSÀ ☆ FORMATGE ECOLÒGIC DE PUIGCERVER , PALLARS JUSSÀ ☆ FORMATGE ECOLÒGIC DE PUIGCERVER , PALLARS JUSSÀ ☆ FORMATGE ECOLÒGIC DE CABRA PUIGCERVER , PALLARS JUSSÀ ☆ FORMATGE ECOLÒGIC DE PUIGCERVER , PALLARS JUSSÀ ☆ FORMATGE ECOLÒGIC DE CABRA PUIGCERVER , PALLARS JUSSÀ ☆ FORMATGE ECOLÒGIC DE PUIGCERVER , PALLARS JUSSÀ ☆ FORMATGE ECOLÒGIC DE CABRA PUIGCERVER , PALLARS JUSSÀ ☆

GOURMETCATALUNYA

formatge ecològic de puigcerver

Formatge Ecològic

de PuigcerverFormatge de cabra, ramat propi


Tot seguit teniu la descripció que en va fer l’Isaac Sabrià quan recomanà el Formatge Madurat de Puigcerver com a formatge del mes.


Aquest és un dels primers formatges ecològics de Catalunya, està situat al petit indret de Puigcerver, que pertany a Senterada, al Pallars Jussà. La Pilar, juntament amb el seu home i el seu fill són els que s’encarreguen d’elaborar aquesta joia.

La llet del madurat de Puigcerver, és del seu propi ramat de cabres, que treuen a pasturar cada dia per aquella magnífica contrada. Entre els tres fan tot el circuit de la producció, la pastura, munyir i l’elaboració del formatge. Cal dir que quan els vaig anar a visitar la Pilar va posar molt d’èmfasi en què eren ecològics de cap a peus, és a dir, l’alimentació que donen a les cabres és 100% ecològica, els camps on pasturen també són ecològics. Ells busquen obtenir un producte sa, a més de bo!

El producte en sí és un formatge de llet pasteuritzada de cabra, de raça murciana, de coagulació enzimàtica i maduració mínima d’un mes. Ja sabeu que com més maduració li donem a un formatge, més pujarà la seva intensitat i aroma.

És ideal per posar-lo en amanides amb fruites o amb fruits secs, ja que té un gust suau i lleugerament àcid i una textura cremosa. Aprofitem que és ecològic per combinar-ho amb productes de la mateixa filosofia, per exemple un plat de pasta ecològica amb crema de formatge Puigcerver i nous, també “eco”… sanissim!


www.isaacsabria.com/2014/03/formatge-madurat-de-puigcerver/

Dades Bàsiques

Formatge ecològic de Puigcerver


Pilar Gonzalez Cortes

Albert Turch Gonzalez

C. Únic, s/n
25514 Puigcerver (Senterada)

973.25.21.51

616160009
www.ecologicdepuigcerver.com

https://twitter.com/ecopuigcerver


Comandes

formatges@ecologicdepuigcerver.com

Informació

info@ecologicdepuigcerver.com


 
PORTADA../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
AGENDA../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/

©Isaac Sabrià