GOURMETCATALUNYA ☆ CATALUNYAGOURMET ☆ GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆  RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ RESTAURANTS  CUINA CATALANA GOURMET ☆ CAFÈ DE LA PEDRERA BARCELONA ☆ RESTAURANT BARCELONA ☆ ESCAPADES ☆ GASTRONOMIA BARCELONA ☆  GASTRONOMIA CATALUNYA ☆ GOURMETCATALUNYA ☆ ISABEL JOFRESA, JOSEP DALMAU EDITORS ☆

GOURMETCATALUNYA

cafè de la pedrera /  barcelona

 

Qui som, què fem

Cafè de la Pedrera,

La Cuina de la Barcelona Modernista
  1. Aquest dijous 26 de juliol s’ha inaugurat la nova cafeteria d’ambient modernista a l’entresòl de la Pedrera, al Passeig de Gràcia

  2. El Cafè de la Pedrera combina l’esplendor de l’arquitectura d’aquest emblemàtic edifici i una aposta per la gastronomia del país

El Cafè de la Pedrera neix com un espai per a la trobada i la restauració compromès amb el marc que l’acull. D’acord amb l’equipament cultural en què es troba, el Cafè de la Pedrera combina l’esplendor de l’arquitectura burgesa modernista amb  l’esperit popular de les antigues fondes per tal d’oferir un espai obert a la ciutat per prendre cafè, fer l’aperitiu, dinar , berenar, sopar o fer una copa.

Per als barcelonins representa la possibilitat de gaudir quotidianament del patrimoni gaudinià i per als visitants una experiència gastronòmica que pot ajudar a comprendre la cultura de la ciutat i la cuina del país.


El projecte de la cafeteria ha estat realitzat per Laie, qui també s’encarregarà de la seva gestió. Laie és una empresa que precisament combina els aspectes gastronòmic i cultural en el seu quefer diari i que ha assumit el repte amb molta il·lusió, imprimint-hi el seu caràcter particular.


La carta ha estat dissenyada pel seu equip de cuina liderat per David Agut, el xef executiu, i amb l’assessorament de la Fundació Alícia, centre de recerca en cuina i cultura de l’alimentació, amb vocació social i que depèn de la Fundació CatalunyaCaixa.


Una oferta gastronòmica

mediterrània

Barcelona, poca broma, té un clima fantàstic perquè hi visquin les persones. I al seu entorn hi creixen coses que aquestes persones gusten de menjar. Té un mar que civilitza i abasta. Una història i una cultura entestades en sumar. Una gent amb ganes de treballar i de fer festa, bona memòria i molta imaginació. Si, com va dir Josep Pla, la cuina és el paisatge a la cassola (“i el paisanatge”, va afegir Manuel Vázquez Montalbán, enyorat cronista de la geografia humana i gastronòmica de la ciutat), la cuina barcelonina ha de ser excel·lent, perquè el que du és de primera.

(Del Llibre Assaborir Saborear Tasting Barcelona ) 

Cuina Catalana al Vostre Abast...


L’oferta gastronòmica vol ser un aparador de la tradició culinària de la ciutat. Capital d’un territori que gaudeix del mar i la muntanya, els horts i el secà, tota la paleta de productes de proximitat, conreats al territori, donen coherència al concepte de cuina catalana que es vol transmetre.

A la Carta s’hi trobaran des de l’imprescindible pa amb tomàquet amb embotits de Sagàs, anxoves de l’Escala o formatges artesans, fins a la tradició reinterpretada pels xefs de Laie com la lasanya de brandada de bacallà, o els grans clàssics del receptari català com la salsa de romesco, la sípia amb mandonguilles i pèsols, o els canelons a la Barcelonina, herència del modernisme culinari de la ciutat comtal.

Aquest modernisme impregna tota l’oferta gastronòmica en forma de recuperació directa de plats dels grans mestres de tombants del segle XIX com Ignasi Domènech o Auguste Escoffier, o bé en maneres d’emplatar o servir el menjar.


Alguns plats de la carta també fan l’ullet a la importància de la història de la gastronomia catalana, des de la salsa de mostassa o el menjar blanc del segle XIV, a la creativitat dels últims temps.

La cuina de mercat (els mercats formen part de l’ADN barcelonès) es veurà reflectida a la proposta amb productes frescos de temporada com la fruita o la verdura per fer amanides, a la brasa o l’assortiment de fruites estacionals. Part important d’aquests productes son els saborosos fruits d’empreses amb compromís social que treballen a tot Catalunya.


Essent fidels a aquest compromís amb la Gastronomia de la ciutat i amb la vocació d’esdevenir un “aparador” del nostre patrimoni immaterial (el culinari) per a aquells qui ens visiten, el calendari gastronòmic català tindrà la seva representació a la oferta de la Cafeteria de la Pedrera, sobretot pel que fa als nostres dolços més assenyalats per Sant Joan, per Tots Sants, per Nadal....
 

Cafè de la PedreraPg. de Gràcia, 92. 08008 Barcelona

Tel. 93 488 01 76

cafepedrera@laie.cat


De dilluns a diumenge de 9 a 24 horesA la Cafeteria de la Pedrera s’hi podrà anar en qualsevol moment  perquè sempre hi trobareu una oferta adient a l’hora del dia.

A primera hora, per esmorzar quelcom de lleuger o més consistent. Des d’un entrepà i un suc de taronja, fins a una xocolata desfeta amb pastes passant pel recurrent cafè i croissant. A mig matí, un snack: un assortiment de fruites de temporada, una coca de recapta, o una peça de pastisseria...

Per dinar, o bé a la carta, o bé un dinar ràpid amb els productes del bufet assortit amb amanides “amb història”, entrepans, quiches, assortiments d’embotits, fumats o formatges. A mitja tarda, un cafè i un pastis individual; o un assortiment de formatges artesanals amb una copeta de vi blanc; o un suís; o potser una mica de fruita? I al capvespre, un cocktail ben preparat seguit d’un sopar a la carta per gaudir de la màgia d’un espai tan emblemàtic de la ciutat.

És un lloc ideal per fer el vermut del diumenge; o un vermut- dinar amb unes anxoves de l’escala, un assortiment d’embotits de Sagàs amb pa amb tomàquet, una escalivada o un plat de pernil ibèric; també per prendre un cafè en qualsevol moment i un espai ideal per fer una copeta de cava o un vi de la terra a qualsevol moment del dia. I durant tot el dia gelats, refrescos i fruita natural per assaborir tot passejant pel Passeig de Gràcia. En definitiva, un espai obert a la ciutat i preparat per acollir totes les necessitats a qualsevol moment del dia.

L’oferta combina aquests factors per projectar la Barcelona més cosmopolita, que amb un to desenfadat, ens recorda d’alguna manera un Bistrot, però percebut com un cafè. Un cafè dels que un dia van poblar el passeig de Gràcia, desenfadat, assequible i elegant, però sense pretensions. Un cafè per a que tothom pugui gaudir i conèixer millor Barcelona. 
PORTADA../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
AGENDA../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/